BAR LITERAIR

LITERATUUR/MUZIEK

MAREC-PLEIN EN BIEKORF THEATERZAAL

Zondag 6 mei 2018, van 14.00 tot 18.00u

gratis, inschrijven verplicht voor workshops via cultuurcentrum@brugge.be

Kom op ons knusse terras op het MAREC-plein, de Brugse woordkunstenaars die hier de speakerscorner innemen, bewonderen. Verdiep je in de poëziebundels of kom met een verfrissende dorstlesser nog even nagenieten van tien dagen Brugs lokaal talent. Bar Literair belooft een bonte invulling met taalartiesten van zeer verscheiden pluimage. Verwacht je aan poëzie, proza, comedy en muziek.

Vorming Plus laat hun dichters de vrije loop op het podium. Vzw Zwerm bekroonde onlangs Tania Verhelst als de nieuwe Vrije Brugse stadsdichter. Tijdens Bar literair nodigt ze Brugs talent uit op het podium om een stevige brok poëzie op Brugge los te laten. Leer deze namiddag de rijzende sterren en knappe bollen van de Brugse dichters kennen.

Christophe Ywaska is een man met veel persoonlijkheden, onder de noemer Teleferick brengt hij verhalen waarbij de woorden vervangen worden door klanken. Ook de leerlingen van het laatste jaar woordkunst/drama aan het Stedelijke Conservatorium komen aan bod met een try-out van hun eindwerk.

Boguscat Productions stelt hun eerste film 'Bonnie & Clyde Copy Cats' voor. Deze film werd gemaakt door Bruggelingen en gefilmd in Brugge.

Tenslotte stellen we ook een selectie van Brugse werken tentoon die deel uitmaakten van de wedstrijd 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine'. Via een foto- en schrijfwedstrijd, georganiseerd door vzw Zwerm, konden creatievelingen hun inspiratie de vrije loop laten gaan en een interpretatie geven op het bekende boek van Ransom Riggs.

WORKSHOPS BAR LITERAIR

Boguscat Productions stoomt je in hun workshop 'scenarioschrijven' klaar om je eigen (kort)film te creëren. Met hun tips waan je jezelf binnenkort de nieuwe Woody Allen of Francis Ford Coppola.

PopCollege geeft een workshop 'liedjes schrijven'. Beperkt tot een 15-tal participanten zal een leerkracht van Popcollege je de knepen van het vak leren om zelf liedjesteksten te schrijven of te herwerken.

Voor beide workshops schrijf je je gratis in via cultuurcentrum@brugge.be

Het definitief programma en uurrooster van 'Bar Literair' vind je vanaf 15 april 2018 op deze website.