WAcKo

FESTIVAL


Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg, onder de bomen. Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijg die het verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge, hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival!

BURG (onder de bomen)

vrijdag 27 en zaterdag 28 april 2018, 20.00 tot 24.00 uur

Gratis


THEMOODOFSTEFFIE

VRIJDAG 27 APRIL: 20.00 - 21.00 uur

Themoodofsteffie is een band die afwisselt tussen indie- en stonerock. Harde solo's, funky baslijnen, stevige drumsets en een eigenzinnige stem. Kortom, een beweeglijke sound en een heerlijke opener van het muziekfestival.

KOEFERBAK FUNK

VRIJDAG 27 APRIL: 23.00 - 24.00 uur

Koeferbak Funk brengt Nederlandstalige hiphop met een West- en Oost-Vlaams accentje. Noenkel Niko en Groove Emcee verzorgen de raps, DJ Naalde Stekker verzorgt op zijn beurt de scratches op de funky KBF beats. De eerste WAcKo-avond sluiten we af met een supervet (hiphop)feestje. Geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel.

VAGUE VIEW

ZATERDAG 28 APRIL: 21.30 - 22.30 uur

Nadat Vague View begin 2017 startte als een garagejamproject, vonden ze, na meer dan een jaar hard werken, het onderscheidende geluid dat ze vandaag produceren. Het Brugse kwintet brengt een zwaar geluid met krachtige vocalen, vermengd met een energieke uitvoering die je niet onberoerd laat. Met een intense set en een sterke mentaliteit, staan de gasten van Vague View te trappelen om het podium van WAcKo te betreden.

THE YELLOW MACHINE

VRIJDAG 27 APRIL: 21.30 - 22.30 uur

Twee jaar na hun eerste doortocht op WAcKo komt The Yellow Machine met nieuwe nummers en nog meer energie. De machine is extra goed gesmeerd en hun werk kan best worden omschreven als rauwe rockmuziek met vettige baslijnen, pikant gekruide gitaren met solo's waardoor je spontaan in je broek doet, oorsuizende drums en stemmen met baarden. De vier twintigers zien het alvast volledig zitten.

COLD SATURDAY NIGHT

ZATERDAG 28 APRIL: 20.00 - 21.00 uur

Cold Saturday Night is een vijfkoppige band die Brugse hardrock speelt, gevuld met metaalachtige invloeden. Hun muziek bestaat uit stevige, meeslepende riffs afgewisseld met een vluchtige solo. De jonge gasten brengen een mix van stevige hardrock, keiharde punk en oorverdovende metal. De band is opgericht door de twee gitaristen Laurent en Pieter en werd aangevuld door Andreas op drum, Theo op bas en Anton als vocalist.

BLITZKRIEG POP

ZATERDAG 28 APRIL: 23.00 - 24.00 uur

Blitzkrieg Pop is een dj-concept met live drums, mc'ing/vocals en occasionele guitarriffs bestaande uit verschillende leden van de rockgroep Black Roses. Blitzkrieg Pop brengt een mix van drum 'n bass, dubstep, drumstep, trap, retro house, hardcore, hardstyle, rock, 80's, 90's,... in één grote mash-up party! Als je nu wil dansen, moshen, twerken, headbangen, ... Blitzkrieg Pop brengt iedereen samen op de dansvloer.